We are the preferred partner for you catalyst needs, a first-rate employer and a active contributor to achieving the UN sustainable development goals.

Incident tijdens geplande werkzaamheden

  • News

Tijdens geplande onderhoudswerkzaamheden aan een installatie in onze fabriek heeft er op 22 januari 2024 een incident plaatsgevonden. Het incident heeft zich binnen de fabriek afgespeeld en hierbij waren drie medewerkers betrokken.

Zoals de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft laten weten, is er binnen de fabriek nikkelpoeder vrijgekomen en is er daarmee geen gevaar voor de omgeving geweest. Wij nemen dit incident vanzelfsprekend erg serieus op en een onderzoek naar de oorzaak is onmiddellijk gestart.

Op maandag 22 januari rukten brandweer, ambulance en politie rond 13.50 uur uit naar ons bedrijf. Omdat de omvang van het incident nog niet duidelijk was, werd uit voorzorg hoog opgeschaald. De omgeving werd door de politie ruim afgezet, maar is enkele uren later weer vrijgegeven.

De drie medewerkers die betrokken waren bij het incident zijn voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben het ziekenhuis de volgende dag mogen verlaten en zullen naar het zich laat aanzien volledig herstellen. Hun gezondheid en welzijn zijn onze topprioriteit en we houden hun gesteldheid nauwlettend in de gaten.

IQatalyst werkt volledig samen met de autoriteiten om het incident grondig te onderzoeken en is daarnaast zijn eigen onderzoek naar de oorzaak van dit incident gestart.

Onze primaire focus ligt op het waarborgen van de veiligheid van onze medewerkers, de gemeenschap en het milieu.